Isolatiechape, wat is het voordeel?

Mike avatar

Mike op 06-11-2015

Isolatie wordt vaak alleen maar geplaatst via daken of muren. Maar een vloerisolatie is misschien wel belangrijker dan de andere isolatievormen aangezien er continue contact is met de vloer. Een vloer die goed geïsoleerd is, voelt prettiger en warmer aan, waardoor u het minder snel koud hebt.

Isolatiechape

Welke soorten isolatiechape zijn er?

De chape, ook wel ondervloer genoemd, is de laag waarop uw uiteindelijke vloer komt te liggen. Een isolerende chape is een ondervloer waarin isolatiemateriaal is verwerkt. Isolatiechape is te verkrijgen in verschillende soorten. Deze soorten zijn:

 • Schuimbeton
 • Argexchape
 • Isolatiechape van polystyreenkorrels
 • Chape met PUR-granulaten
 •  

  Welke voordelen heeft isolatiechape?

  Het grootste voordeel van isolatiechape is dat het warmteverlies via uw vloer sterk beperkt. Het isoleert immers beter dan een gewone chape. Daarnaast levert het een aanzienlijke besparing op uw energierekening op. De chape zorgt altijd voor een naadloos resultaat en wurmt zich in alle hoekjes van de ruimte. Tenslotte ligt uw wooncomfort stukken hoger, aangezien u nooit meer last heeft van een koude vloer.

  Wilt u een isolatiechape laten plaatsen?

  De gemiddelde prijs per vierkante meter voor isolatiechape ligt rond de 20 euro. Het kost wat meer dan isolatieplaten maar als uw vloer niet egaal is, is isolatiechape een goede oplossing. Als u een isolatiechape wilt aanschaffen is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Let er wel op dat de prijs per specialist flink kan verschillen. Daarom is het van belang dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt middels chape offertes. Zo kunt u snel en eenvoudig zien welke specialist u de beste prijs kan bieden voor het plaatsen van een isolatiechape.

  Het aanvragen van offertes is snel, eenvoudig en daarnaast geheel gratis en vrijblijvend!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!